Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!

20 Οκτωβρίου 2010

Decoupage σε γύψινη κορνίζα


Αυτή η κορνίζα φτιάχτηκε εξ' αρχής με καλούπι. Είναι φτιαγμένη με γύψο και στη συνέχεια, αφού στέγνωσε καλά, εφάρμοσα την τεχνική της παλαίωσης, την οποία ήδη σας έχω δείξει, και τοποθέτησα την εικόνα, που είναι από χαρτί, και το λουλούδι από ρυζόχαρτο. Αυτήν την εντύπωση του ανάγλυφου που δείχνει η κορνίζα, είναι λόγω του συγκεκριμένου καλουπιού.

17 Οκτωβρίου 2010

Τεχνική παλαίωσης

Αχ, αυτό το one stroke! Αυτό είναι ο λόγος που καθυστέρησα να ανεβάσω την τεχνική παλαίωσης! Ελπίζω να με συγχωρέσετε για αυτήν την καθυστέρηση, αλλά όπως καταλαβαίνετε, έχω ξεσηκωθεί με το one stroke και έχω πέσει με τα μούτρα! Έχω κάνει ήδη δύο μαθήματα με τη φίλη μου τη Μίνα, και το έχω αγαπήσει πολύ! Περνάμε πολύ καλά με τη Μίνα στις συναντήσεις μας και ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα!

Στα του decoupage τώρα... Να εξηγήσουμε βήμα βήμα αυτή την τεχνική:



Επέλεξα αρχικά μια επίπεδη επιφάνεια για καλύτερη εμφάνιση του αποτελέσματος. Όπως βλέπετε είναι μια παλέτα την οποία μου έκανε δώρο ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο, που ξέροντας την αγάπη μου για το decoupage, αναγνώρισε στην επιφάνειά  της ένα πολύ καλό αντικείμενο για δημιουργία. Και δεν είχε άδικο...!
Το πρώτο λοιπόν που κάνουμε, αφού ελέγξουμε ότι είναι καθαρή η επιφάνεια, είναι να περάσουμε για βάση ένα σκούρο χρώμα.
ܓ






Αφού ελέγξουμε ότι έχει στεγνώσει καλά το χρώμα, αλείφουμε τα σημεία που θα τρίψουμε μετά με κερί (το κερί μπορεί να είναι είτε ρεσώ ή κρέμα κεριού που χρησιμοποιούν οι επιπλοποιοί). 
ܓ



Περνάμε πάνω το δεύτερο χρώμα που συνήθως είναι ανοιχτόχρωμο και περιμένουμε να στεγνώσει κι αυτό.
ܓ







Αφού στεγνώσει καλά, με ένα γυαλόχαρτο τρίβουμε τα σημεία που θέλουμε να εμφανιστεί το κάτω χρώμα, δίνοντάς του έτσι την όψη του παλιού και του φθαρμένου... Προσέχουμε να μην είναι έντονο το τρίψιμο και φανεί και η ξύλινη επιφάνεια!
ܓ

Αυτή είναι η τεχνική παλαίωσης, και τώρα είναι έτοιμο να εφαρμόσετε το μοτίβο... Η δική μου πρόταση είναι αυτή που σας εκθέτω παρακάτω.







ܓ

Αυτή λοιπόν η κατάληξη της αρχικής παλέτας! Και με αφορμή το ότι ήρθε η φίλη μου η Αγγελική από τη Σαντορίνη στην Αθήνα και βρεθήκαμε, με πολύ αγάπη της την χάρισα!... Εκείνη μου είπε ότι θα τη χρησιμοποιήσει σαν κάδρο. Θα ήθελα την γνώμη σας, να μου πείτε και γιατί άλλο θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε!...

Δείτε ακόμη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι επισκέπτες στο χάρτη...