Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!

30 Απριλίου 2010

decoupage σε σαγιοναρα

ενα βιντεο που βρηκα στο youtube και πιστευω οτι ειναι μια καλη ιδεα!!!εμπρος κοριτσια ωρα για διμηουργια!!!!

Decoupage em chinelo- Rede Globo - Mais Você - Artesanato -

29 Απριλίου 2010

Πέτρα: μια από τις πολλές επιφάνειες που μπορείς να κάνεις decoupage...







Πέτρες, που χρόνια τώρα μαζεύω από τις παραλίες της Ελλάδας, διακοσμημένες με ριζόχαρτο και χαρτοπετσέτα.

Μια ιστορία των Σούφι



Μια από τις ιστορίες των Σούφι μας μιλάει για έναν τρελό ανθρωπάκο, τον Μουλά. Αυτή η ιστορία μας διηγείται ότι μια μέρα ο Μουλά είχε πέσει με τα τέσσερα στο δρόμο κι έψαχνε κάτι, όταν τον πλησίασε ένας φίλος και τον ρώτησε: “ Τί ψάχνεις Μουλά;”. “ Έχασα το κλειδί μου”, απάντησε ο Μουλά.
“Α, λυπάμαι πολύ Μουλα, θα σε βοηθήσω να το βρείς”. Έπεσε λοιπόν και ο φίλος στα τέσσερα, ύστερα όμως από λίγο τον ρώτησε. “Πού ακριβώς το έχασες Μουλά;”.
Και ο Μουλά απάντησε: “Το έχασα μέσα στο σπίτι μου”. “Τότε τι κάθεσαι και το ψάχνεις εδώ;”.
“Μα γιατί εδώ έχει περισσότερο φώς”, απάντησε ο Μουλά.

Φαίνεται αστείο, αλλά αυτό κάνουμε οι περισσότεροι σε όλη μας τη ζωή. Νομίζουμε πως ό,τι είναι να βρούμε βρίσκεται έξω στο φώς, εκεί που βρίσκεται εύκολα, ενώ η μοναδική απάντηση για ΣΕΝΑ βρίσκεται μέσα σε ΣΕΝΑ. Βγες έξω και ψάχνε όσο θες, δε θα βρείς τίποτα! Κανείς δεν έχει τις δικές σου απαντήσεις, μόνο εσύ τις έχεις. Κι αν νομίζεις πως μπορείς να ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου και να ξεφύγεις από τον εαυτό σου, σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Ανέβα ως την πιο ψηλή κορφή και κρύψου στην πιο κρυφή γωνιά, μα μόλις περάσει η πρώτη μαγεία ποιον νομίζεις πως θα αντικρίσεις στον καθρέφτη; Τον εαυτό σου! Με όλα σου τα προβλήματα, όλους τους φόβους, τη σύγχηση, τη μοναξιά, όλα όσα συνθέτουν τον εαυτό σου. Είναι λοιπόν καιρός ν’αρχίσεις να ψάχνεις εκεί που έχει νόημα να ψάχνεις. Τα ουσιαστικά πράγματα δεν βρίσκονται έξω. Βρίσκονται μέσα σου. Μέσα σου όμως είναι σκοτεινά και φοβάσαι… Και δεν είναι εύκολο να ψάχνεις στο σκοτάδι!!!!!


Σημείωση: Με τον όρο Σούφι εννοούμε εκείνες τις πρώτες ασκητικές κοινότητες του Ισλάμ, και οι οποίες εγκατέλειψαν τα εγκόσμια, πρεσβεύοντας ότι το ανθρώπινο πεπρωμένο εξαρτάται από την ανεξιχνίαστη θέληση του Θεού. Οι κοινότητες των Σούφι επηρεάστηκαν άμεσα από τις αρχαιότερες παραδόσεις και φιλοσοφίες της Ανατολής και της λεκάνης της Μεσογείου, όπως ο Νεοπλατωνισμός, ο Γνωστικισμός, ο Βουδισμός και ο Χριστιανισμός. Όλες αυτές οι διδασκαλίες έπαιξαν το ρόλο τους στην τελική διαμόρφωση της σουφικής διδασκαλίας, αφού σύμφωνα με τους Σούφι «όλες οι Παραδόσεις οδηγούν στην μια και μόνη αλήθεια».

Αισιοδοξείτε γιατί … χανόμαστε!

27 Απριλίου 2010

26 Απριλίου 2010

Η σημασία της αυτογνωσίας...



Κάποτε ένας πιτσιρικάς βγήκε στην αυλή του σπιτιού του μετά την ανατολή του ήλιου και δείχνοντας στον πατέρα του τη σκιά του, που ο πρωινός ήλιος την έκανε τεράστια, του είπε: “Μπαμπά, κοίτα πόσο μεγάλος είμαι!!!” 
Ο πατέρας του δεν του είπε τίποτα, τον πήρε όμως μαζί του στα χωράφια, κι όταν έγινε μεσημέρι κι ο ήλιος ήταν στο μεσουράνημα του, τον φώναξε και του είπε, δείχνοντάς του τη σκιά του που ήταν πια τόσο μικρή: 
“Κοίτα πόσο μικρός είσαι... Πρέπει λοιπόν παιδί μου να ξέρεις πως όταν το ύψος σου δεν εξαρτάται από σένα, αλλά από τους προβολείς των άλλων, οι οποίοι όποτε θέλουν θα τους ανάβουν ή θα τους σβήνουν, τότε θα γίνεσαι μια μικρός και μια μεγάλος. Μόνο αν το μεγαλείο σου είναι αποτέλεσμα των δικών σου ενεργειών, μόνο αν εσύ κάνεις τον εαυτό σου μεγάλο, μόνο τότε δε θα μπορεί κανένας να σε μικρύνει στη ζωή...”

Αισιοδοξείτε γιατί … χανόμαστε!

Κεραμίδι και ρολόι...

Πλίθινο κεραμίδι 200 ετών, ένας ανεκτίμητος θησαυρός... Επικόλληση ρυζόχαρτο.

Το κεραμίδι στην αρχική του μορφή.

Ξύλινο ρολόι με χαρτοπετσέτα και stensil.

Δείτε ακόμη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι επισκέπτες στο χάρτη...