Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!

17 Οκτωβρίου 2010

Τεχνική παλαίωσης

Αχ, αυτό το one stroke! Αυτό είναι ο λόγος που καθυστέρησα να ανεβάσω την τεχνική παλαίωσης! Ελπίζω να με συγχωρέσετε για αυτήν την καθυστέρηση, αλλά όπως καταλαβαίνετε, έχω ξεσηκωθεί με το one stroke και έχω πέσει με τα μούτρα! Έχω κάνει ήδη δύο μαθήματα με τη φίλη μου τη Μίνα, και το έχω αγαπήσει πολύ! Περνάμε πολύ καλά με τη Μίνα στις συναντήσεις μας και ανυπομονώ για το επόμενο μάθημα!

Στα του decoupage τώρα... Να εξηγήσουμε βήμα βήμα αυτή την τεχνική:



Επέλεξα αρχικά μια επίπεδη επιφάνεια για καλύτερη εμφάνιση του αποτελέσματος. Όπως βλέπετε είναι μια παλέτα την οποία μου έκανε δώρο ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο, που ξέροντας την αγάπη μου για το decoupage, αναγνώρισε στην επιφάνειά  της ένα πολύ καλό αντικείμενο για δημιουργία. Και δεν είχε άδικο...!
Το πρώτο λοιπόν που κάνουμε, αφού ελέγξουμε ότι είναι καθαρή η επιφάνεια, είναι να περάσουμε για βάση ένα σκούρο χρώμα.
ܓ






Αφού ελέγξουμε ότι έχει στεγνώσει καλά το χρώμα, αλείφουμε τα σημεία που θα τρίψουμε μετά με κερί (το κερί μπορεί να είναι είτε ρεσώ ή κρέμα κεριού που χρησιμοποιούν οι επιπλοποιοί). 
ܓ



Περνάμε πάνω το δεύτερο χρώμα που συνήθως είναι ανοιχτόχρωμο και περιμένουμε να στεγνώσει κι αυτό.
ܓ







Αφού στεγνώσει καλά, με ένα γυαλόχαρτο τρίβουμε τα σημεία που θέλουμε να εμφανιστεί το κάτω χρώμα, δίνοντάς του έτσι την όψη του παλιού και του φθαρμένου... Προσέχουμε να μην είναι έντονο το τρίψιμο και φανεί και η ξύλινη επιφάνεια!
ܓ

Αυτή είναι η τεχνική παλαίωσης, και τώρα είναι έτοιμο να εφαρμόσετε το μοτίβο... Η δική μου πρόταση είναι αυτή που σας εκθέτω παρακάτω.







ܓ

Αυτή λοιπόν η κατάληξη της αρχικής παλέτας! Και με αφορμή το ότι ήρθε η φίλη μου η Αγγελική από τη Σαντορίνη στην Αθήνα και βρεθήκαμε, με πολύ αγάπη της την χάρισα!... Εκείνη μου είπε ότι θα τη χρησιμοποιήσει σαν κάδρο. Θα ήθελα την γνώμη σας, να μου πείτε και γιατί άλλο θα μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε!...

34 σχόλια:

  1. Εγώ ξέρω ποιος σου πήρε την παλέταααα!!! :D Και ξέρω το πόσο θα χαρεί όταν δει σε τι υπέροχο κομμάτι μεταμορφώθηκε... ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημιουργησες πάλι!!!!! Υπέροχο!!!! Θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και σαν ένα διαφορετικό δισκάκι σερβιρίσματος!

    Πολλά φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαρία μου, τί θαύματα έκανες πάλι; Μου αρέσει πάρα πολύ η παλέτα που μεταμόρφωσες και θα τη χρησιμοποιούσα, αν την είχα, σαν βάση για άσπρα κεριά!!! Η τεχνική παλαίωσης με ξετρέλανε.....πότε θα μου κάνεις φροντιστήριο ....θέλω όμως από την αρχή γιατί είμαι ανίδεη!!!! Κανόνισε συναντήσεις!!
    Σε φιλώ
    Να έχεις μια ήρεμη και χαρούμενη Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου ο δωράκι σου ήταν υπέροχο...!!! Εγω επειδή μου ταιριάζει με τα χρώματα τις κρεβατοκαμαράς μου θα την κάνω κανδράκι. Θα μου αρεσε όμως και σαν ρολόι αλλα δεν αντεχω το τικ τακ μεσα στο αυτί μου..... Σε ευχαριστώ πολύ..!!!!!!φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ έχει πιάσει το κακό μου και σου κρατάω μούτρα.. . δεν θα σχολιάσω την παλέτα.Γιατί; γιατί έτσι.
    Θα ρωτήσω όμως τούτο:Εκτός απο την μπροστινή όψη των έργων (γενικά,σ όλα) βάφεις και την πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καταπληκτικες και πολυ κατατοπιστικες οι οδηγιες σου!
    καλημερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hello!

    A very beautiful work! I really enjoyed.

    Kisses from Portugal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπεροχες οδηγιες!!! ποσο χαιρομαι οταν ανθρωποι σαν και σενα μοιραζονται γνωσεις και πληροφοριες...Σ ευχαριστω απο την καρδια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαριαννάκι μου, σ' ευχαριστώ πολύ!

    Μαράκι (Ζ), τι έγινε; Που είναι η απορία της ανάρτησης;;;!!! Ήταν τόσο κατατοπιστικά που δεν σου δημιουργήθηκαν απορίες;! Και να μην έχεις, σε προκαλώ να αποκτήσεις! Έτσι, για να μη μου χαλάς τη σειρά!!! Φιλιά!

    Μπέττυ μου, σ 'ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα θα συναντηθούμε για να σε μυήσω στο decoupage! Είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα το κατέχεις, γιατί είσαι πολύ ταλαντούχα... Σε φιλώ!

    Αγγελικάκι μου, σ' ευχαριστώ και πάλι που μου έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσω και να σε αγαπήσω. Είσαι μια πάρα πολύ καλή παρείτσα! Το δώρο μου είναι το ελάχιστο που θα μπορούσα να σου δώσω! Άλλωστε και τα δικά σου δώρα ήταν υπέροχα και δοσμένα μέσα από την ψυχή σου! Και με συγκίνησες ιδιαίτερα που διάβασες τις σκέψεις μου και έσπευσες να τις υλοποιήσεις, με τη βοήθεια του αγαπημένου σου άντρα, Στάθη...!

    Ώχουουουου... Και δε μ' αρέσει να βλέπω μούτρα χαλασμένα...!!! Τι έπαθες γλυκό μου Χαρουλίνι;! Τι σου' κανα και μου κρατάς μούτρα;! Μήπως επειδή δεν ανέβασα το κρακελέ;... Δημιουργώ σασπένς βρε χαζό... Έτσι, όταν έρθει η ώρα,θα' ναι και η σωστή ώρα για να τα καταφέρεις!!!... Μη μου χαλιέσαι βρε! Είσαι μοναδική! Κι όσον αφορά τα έργα, το σωστό είναι να ολοκληρώνεις το έργο χωρίς να αφήνεις πίσω σου τσαπατσουλιές. Ναι, τα βάφω και πίσω. Και φρόντισε να το κάνεις κι εσύ αυτό! Άντε, εεεε! Φιλιά πολλά!!!

    Pink dreamer & misirlou, χαίρομαι πολύ που βοηθάω στο να γίνονται πιο κατανοητά κάποια πράγματα! Πιστεύω ακράδαντα στην αλληλεγγύη, και ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, και να μην υπάρχουν μυστικά! Προσπαθώ να το εφαρμόζω... Σας φιλώ και τις δύο!...

    Elena, Virgínia, & tina, thank you very much! I am really happy when I see you making comments for my work! I am pleasant about it! Kisses!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία,τι όμορφη ιδέα!Έγινε υπέροχη!
    Με βάζεις σε πειρασμό,έχω μια παλιάχαχαχα
    Ένα μεγάλο σουβερ,θα είναι θαυμάσιο.
    Φιλιά!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εισαι κατατοπιστικοτατη, δεν αφηνεις περιθωρια λαθους στους μαθητευομενους :) Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία καλώς σε βρήκα! Έχω μείνει άφωνη με τα όσα όμορφα φτιάχνεις! Έχει δίκιο η Χαρά, που μας τρώει τ'αυτιά για σένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. great tutorial maria:))).....beautiful work:))
    thanks for sharing......
    greetings from rijeka:))....
    M.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω λόγια. Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες οδηγίες!! Κ γω δισκάκι θα έλεγα ή διακοσμητικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχηηηηη!!!! Ό,τι και να την κάνει κανείς θα αναδείξει το χώρο που θα τοποθετηθεί! Πάντως, δισκάκι σκέφτηκα κι εγώ....ίσως με βιντάζ ποτηράκια λικέρ πάνω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρία,με ξεσήκωσες!
    Άρχισα το βάψιμο και έχω σκεφτεί τι θα κάνω-μια μείξη decoupage και ζωγραφική.
    Ευχαριστώ για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρία μου πρώτα να σου πω ότι η παλέτα έγινε πανέμορφη και να ξαναδηλώσω φαν της δουλειάς σου!!!!! Οσο για τις αναλυτικότατες και μάλιστα με φωτό οδηγίες σου τι να πω!!!Σπάνια το συναντάς σε ελληνικά sites !! .και αυτό δείχνει πόσο καλή ψυχούλα είσαι.Ευχαριστούμε από καρδιάς!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ κατατοπιστική ανάρτηση.
    χαίρομαι που σας γνωρίζω.
    δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με την τεχνική αυτή.
    Να κάνω μια χαζή ερώτηση;; μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ντεκουπάζ κομμάτι ζωγραφισμένο απο εμάς;;;
    Πάντως οι οδηγίες με φωτο είναι πρωτότυπία για τα ελληνικά sites!!
    Μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολύ όμορφο! Θα μπορούσε να είναι και σουβέρ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελένη μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την πρόταση σου! Και χαίρομαι που σου έγινα αφορμή για να σου δημιουργηθεί η έμπνευση για να φτιάξεις την δικιά σου παλέτα!

    Να'σαι καλά Κατερίνα μου!...

    Νάντια, χαίρομαι που βρεθήκαμε! Ελπίζω να τα λέμε!

    Ελπίζω, Μαρία μου, να σε κάλυψα!

    Να'σαι καλά Nemecis μου, σ' ευχαριστώ κι εσένα για την ιδέα σου!

    Σ' ευχαριστώ πολύ Ανεράιδά μου για τα καλά σου λόγια!

    Χρυσάνθη, να' σαι καλά, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    Βασιλική, χαίρομαι που βρεθήκαμε! Σίγουρα μπορείς να συνδυάσεις το decoupage με τη ζωγραφική, περνώντας από πάνω και δίνοντας μια διαφορετική εντύπωση στο έργο σου! Με αυτήν την τεχνική μπορείς να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα, και να συνδυάσεις διάφορα υλικά. Αν έχεις κάποια απορία μη διστάσεις!

    Ρεγγίνα, σ' ευχαριστώ πολύ!!!

    Mare, Biljana, thank you very much for your comments! Kisses!

    Σας ευχαριστώ όλες για τις ιδέες σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την είδα στην Ελένη,ξετρελλάθηκα και ήρθα τρέχοντας να σε συνγχαρώ,τι μεγαλοφυές ιδέα σ' ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες!!!
    Φυσικά ζήλεψα και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα καλύτερα tutorials ever!!!! Είσαι καταπληκτική σ'αυτό που κάνεις και στον τρόπο που το μοιράζεσαι μαζί μας... Άλλο ένα ευχαριστώ λοιπόν, γιατί τις αναρτήσεις σου τις λατρεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι καταπληκτικό!
    Εγώ θα έβαζα πάνω μερικά κεριά και γύρω-γύρω λίγα αποξηραμένα φύλλα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ξέρετε τώρα τι έχω πάθει με όλα εσάς τα κορίτσια; Αφήνω τα δικά μου και πιάνω να σας αντιγράφω, δηλαδή προσπαθώ και σας ευχαριστώ που μου μαθαίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ!!! ΕΓΩ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΑ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΜΙΖΑ ΕΝΑΝ ΤΟΙΧΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΛΕΤΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ!!! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαράκι καλημέρα! Επισκέπτομαι το blog σου για 1η φορά κ ομολογώ ότι έχεις καταπληκτικές ιδέες κ μπράβο σου!!! Πριν από κανα 2 μήνες περίπου είχα την ίδια έμπνευση με σένα για την παλέτα. Εγώ αρχικά το είχα για καδράκι αλλά τελικά σκέφτηκα ότι μπορεί να γίνει πιο πρακτική κ την έκανα κλειδοθήκη!!! Όσοι την έχουν δει έχουν ξετρελαθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχαρητήρια!!!!πρώτη φορά σε επισκέπτομαι και χαίρομαι πολύ, γιατί θα βρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι.
    Όσο για τη χρήση της παλέτας, εγώ θα το χρησιμοιποιούσα σαν σουβέρ στα επίσημα τραπέζια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε ακόμη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι επισκέπτες στο χάρτη...