Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!

25 Ιανουαρίου 2011

Tutorial: πως να κολλάμε χαρτοπετσέτα χωρίς καμία ζάρα!

Διαβάζοντας ένα σχόλιο σε πιο παλιά μου ανάρτηση (Νεραϊδοκορνίζα) από μια φίλη, την Μαρίνα (παρα πολυ ομορφη. εχω την ιδια χαρτοπετσετα,αλλα ακομη δεν την δοκιμασα. Αληθεια δεν σου τσαλακωνει καθολου η χαρτοπετσετα; Μηπως υπαρχει κανενα κολπο;), και βέβαια μετά και από το τελευταίο σχόλιο της Μαρίας Ζ, που ζητάει κι εκείνη tutorial (πες το κι έγινε Μαράκι!) αποφάσισα να σας δείξω πώς κολλάω τη χαρτοπετσέτα αποφεύγοντας να δημιουργήσω ζάρες! Βέβαια, πρώτα ζήτησα και πήρα την άδεια από την καλή μου φίλη και δασκάλα στο decoupage, τη Μάγια, καθώς αυτή η τεχνοτροπία είναι καθαρά δική της σκέψη και εφαρμογή. Και καθ' ότι η Μάγια είναι επαγγελματίας, όφειλα να τη σεβαστώ και να ζητήσω την άδεια γι' αυτή μου την ανάρτηση.

Σας παραθέτω λοιπόν βήμα βήμα τον τρόπο, και το αφιερώνω με όλη μου την αγάπη σε όλους εσάς που με παρακολουθείτε και μου αφήνετε κάθε φορά τα καλά σας σχόλια, λέγοντας έτσι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αναγνώριση και την αγάπη  που μου δείχνετε!... Ελπίζω αυτό το tutorial να σας φανεί χρήσιμο!...

Ξεκινάμε! Ανασκουμπωθείτε! Και μην ακούσω ξανά για ζάρες!!! χιχιχιχιχι!!!


Πρώτα προετοιμάζουμε την επιφάνεια που θα κολλήσουμε τη χαρτοπετσέτα, βάφοντας την με ένα ανοιχτόχρωμο ακρυλικό χρώμα, και περιμένουμε να στεγνώσει καλά.


Θα χρειαστούμε την χαρτοπετσέτα μας, και μια βενζινόκολλα σε σπρέι.


Ψεκάζουμε την επιφάνεια με τη βενζινόκολλα. Λίγη ποσότητα, και όχι από πολύ κοντά. Προσέχουμε να πάει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.






Αφού αφαιρέσουμε τα δύο φύλλα της χαρτοπετσέτας, την ακουμπάμε προσεχτικά πάνω στην επιφάνεια και την στρώνουμε με τα χέρια.



Με ένα ψιλό γυαλόχαρτο κόβουμε τη χαρτοπετσέτα στα σημεία που θέλουμε.


Σε αυτή τη φάση, η χαρτοπετσέτα έχει κολληθεί με τη βενζινόκολλα και έχει κοπεί. Ήδη δεν διακρίνεται καμία ζάρα, αλλά έχουμε και συνέχεια! Για να μπορέσουμε να σιγουρέψουμε το έργο μας, θα πρέπει να περαστεί και με την κόλλα του decoupage. Συνεχίζουμε λοιπόν. Από αυτό το στάδιο, περνάμε στο επόμενο που είναι...




...το σιδέρωμα! Με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας και του μικρού αυτού ηλεκτρικού σίδερου, σιδερώνουμε την επιφάνεια.



Συνεχίζουμε, βάζοντας την ειδική κόλλα του decoupage.


Μόλις στεγνώσει καλά, και αν κριθεί απαραίτητο, την ξαναπερνάμε πάλι με το σίδερο.


Το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι αρκετά εμφανές... Ένα τόσο δύσκολο υλικό, όπως είναι η χαρτοπετσέτα, βρήκε το δάσκαλό του!

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να κολλήσουμε τη χαρτοπετσέτα σε μια ολόκληρη επιφάνεια.  Αν χρειάζεται να κολλήσουμε ένα κομμάτι χαρτοπετσέτας σε μια επιφάνεια που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα υλικά (πχ να κάνουμε σκιάσεις) δεν μπορούμε να ψεκάσουμε όλη την επιφάνεια με την κόλλα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε κλασσικά το πινέλο και την κόλλα decoupage.

Αυτά από μένα! Και καλή επιτυχία σε όποια αποφασίσει να το δοκιμάσει!

40 σχόλια:

  1. ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!!!!!εισαι φανταστικήηη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστουμε πολύ για τις οδηγείες........και η ερώτηση της αρχάριας το κανονικό σίδερο κάνει δουλεία????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία ευχαριστούμε πάρα πολύ και εσένα και τη Μάγια -που επέτρεψε να φανερωθεί το μυστικό....!!!Κατατοπιστικότατο!!Τελικά δεν είχα άδικο για το "δάσκαλος".Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρια ειναι απο τις καλυτερες οδηγιες που εχω δει μεχρι σημερα!!!!Να σαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειες οδηγίες πραγματικά σε κάνουν να κολλάς!
    Μπράβο και ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ νιώθω τόσο χαρούμενη που είμαι ένας απο τους λόγους που βλέπουμε αυτή την εξαιρετική τεχνική να φαίνεται παιχνιδάκι όπως την παρουσιάζεις!!!! Για το σίδερο έχω κι εγώ την ίδια απορία μιας και δεν διαθέτω αυτό το μικρούλι!!!
    και φυσικά να μην ξεχάσω να σε ευχαριστήσω μέσα απο την καρδιά μου γι αυτή την γνώση που μας προσφέρεις και φυσικά την Μάγια που επέτρεψε να μας την παρουσιάσεις!!!!
    Φιλιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. muy bueno el tutorial y muy bien explicado.
    un saludo¡¡¡¡¡¡¡¡¡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για τις πολύ κατατοπιστικές οδηγίες, εσένα και τη δασκάλα σου.
    Πρόσφατα ανακάλυψα το decoupage και κοντεύω να ντύσω όλο το σπίτι.
    Μπορώ να σιδερώσω με κανονικό σίδερο;
    Επίσης, μπορώ να παραβλέψω το ακρυλικό; Μου αρέσει πολύ το φυσικό χρώμα του ξύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να 'σαι καλά Μαρία που μας έδειξες την τεχνική της χαρτοπετσέτας και μπράβο σε σ'ενα αλλά και στην δασκάλα σου!Πολύ ωραίες οι οδηγίες σου και πολύ χρήσιμες αλλά έχω κι εγώ την ίδια απορία με το σίδερο...Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο,τι κι αν ξέρεις πάντα οταν βλέπεις κάτι παρουσιασμένο με επαγγελματισμό σου προσφέρει νέες γνωσεις. Απο σένα δεν θα πάψω ποτέ να μαθαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία σε ευχαριστούμε που το μοιράστικες μαζί μας!
    τι απορία με το σίδερο την είχα και εγώ^^
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα!!! Πολύ χρήσιμες οδηγίες!!! Τελικά είμαστε πολλές οι αρχάριες που είχαμε την απορία με το σίδερο!! Αναμένουμε απάντηση λοιπόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Μαρία, ευχαριστώ γιά την ανάρτηση. Το έχω δοκιμάσει με κανονικό σίδερο. Αλλά δεν βολεύει γιά κάτι που έχει εσωτερικές γωνίες. Εχεις κάποιο λίνκ που να δείχνει το προιόν αυτό το μικρό σίδερο εννοώ . Σ'ευχαριστώ και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχες οι οδηγίες σου Μαρία μου! Βάλλε με κι εμένα στις αρχάριες με την ίδια απορία! Παρεμπιπτόντως, εγώ αγνοούσα και την ύπαρξη της βενζινόκολλας, σε αυτή τη μορφή, όπως και ότι κόβουμε τη χαρτοπετσέτα με γυαλόχαρτο! Ο τυφλός είδε το φως του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ EVER!XILIA EYXARISTOYME!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σευχαριστω πολυ που απαντησες στην απορια μου.Θα το δοκιμασω ευθυς αμεσως!!!Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι και εγώ θα ήθελα κάποιο link για αυτό το μικρό σίδερο παρακαλώ. Επιτέλους θα δοκιμάσω και εγώ decoupage :) Πολύ αναλυτικό και πλήρες post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. draga marija prije svega hvala na posjeti,bilo je lijepo opet te vidjeti na mom blogu:))....
    moram reći i da mi se jako sviđa tvoja nova fotografija na profilu,izgledaš predobro tako vesela i nasmijana:)))....
    hvala i za tutorial,rezultat je prelijepa pločica:))...
    veliku pusu ti šaljem z hrvatske.))...
    M....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Nα ΄σαι καλά Μαράκι μου, σ΄ευχαριστώ για τις οδηγίες. Το ξέρεις ότι εσύ είσαι η δασκάλα μου σε ό,τι έχω μάθει για το decoupage.....περιμένω εκείνο τα περοβόητο κρακελέ!!!
    Σε φιλώ, καληνύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πολύ χρήσιμες οι οδηγίες σου σ ευχαριστώ πολύ... το μόνο που μένει είναι να βρω την συλλογή μου, από παλιά με τις χαρτοπετέτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γλυκό Μαράκι ,νάσαι καλά και να μοιράζεσαι απλόχερα τις γνώσεις σου!Ευχαριστούμε πολύ!Αδικήσαμε όμως το δημιούργημά σου.Είναι πολύ όμορφο !!!!!!Εγώ πλέον με τις φούριες που έχω , μου ξέφυγε η προηγούμενη ανάρτησή σου με τα πανέμορφα κουτιά.Το κόκκινο της φωτιά με ξετρέλανε!!!!!!!Φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχ Μαρια ξελογιαστρα, με τις ομορφες και κατατοπιστικοτατες οδηγιες σου,θα με κανεις να αρχισω τις δοκιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. irida, lourdi, Διασκέσις, misirlou, Flora, Inmacu, ΧΑΡΑ, Maria, marina, Biljana, Mare, anthivolon, My little Prince ♕ Nikolas, χρυσάνθη, Δημιουργία,
    σας ευχαριστώ που αφήσατε το σχόλιό σας και τα καλά σας λόγια!!! Είστε όλες σας μια απίθανη παρέα!!!


    anna, Maria Z, Κατερίνα, ΛΑΜΠΡΙΝΗ, Chris, Ελένη, Ginger, NANTIA, inmyc,
    να σας λύσω την απορία σας όσον αφορά το σίδερο: το συγκεκριμένο το αγόρασα από το μαγαζί της Μάγιας. Υπάρχουν αντίστοιχα, αλλά πιο ακριβά, με περισσότερες "μύτες" στα μεγάλα πολυκαταστήματα με εργαλεία... Το συγκεκριμένο εξυπηρετεί την δουλειά αυτή άψογα. Αναπτύσσει την κατάλληλη θερμοκρασία και είναι πιο ελεγχόμενο στους χειρισμούς, σε σχέση με το κανονικό σίδερο, που η θερμοκρασία του είναι πιο δυνατή και η επιφάνειά του δεν εξυπηρετεί πολλές φορές. Επίσης, δεν μπορείς να σιδερώσεις σε γωνίες... Κάποιες φορές που δοκίμασα για λόγους πειραματισμού, είχα τα αναμενόμενα ατυχήματα! Οπότε, τα συμπεράσματα δικά σας!...

    Κατερίνα, όσον αφορά την απορία σου για το αν μπορείς να παραλείψεις το ακρυλικό χρώμα, η χαρτοπετσέτα έχει ανάγκη να υπάρχει ανοιχτόχρωμη βάση, για να μπορεί να φανεί. Στο φυσικό ξύλο θα χάσει τη ζωντάνια των χρωμάτων της και δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτός είναι ο λόγος που βάφουμε την επιφάνεια με ανοιχτόχρωμο χρώμα. Εξαρτάται λοιπόν τι ακριβώς θέλεις να δείξεις με το έργο σου. Υπάρχει ένα προϊόν σε μορφή σπρέι που ψεκάζεις τη χαρτοπετσέτα και δημιουργεί στη χαρτοπετσέτα φόντο χωρίς να χρειάζεται να βάψεις την επιφάνεια που θες να την κολλήσεις. Δυστυχώς αυτό το προϊόν δεν κυκλοφορεί ακόμη στην Ελλάδα... Αναμένουμε λοιπόν γι' αυτή τη λύση!

    Τα φιλιά μου σε όλες σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΩΣ ΟΜΟΡΦΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσο κατατοπιστική ήταν η ανάρτησή σου!!!!! Θα προσπαθήσω σίγουρα κι εγώ!!! Μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα!!! Ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου!
    Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τις ζάρες και παρότι προσπάθησα να ασχοληθώ με το decoupage, δεν τα κατάφερνα και το παράτησα.
    Σ' ευχαριστούμε πολύ-πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Olá!

    Este trabalho ficou espetacular! Gostei muito do resultado final, talvez por adorar os motivos com flores. Parabéns!

    Beijinhos desde Portugal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σε ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ!!!!!Είχαμε και εμείς τις ίδιες απορίες και σε ευχαριστούμε και για τις 'λύσεις'!!!Ανυπομονούμε να έρθει το ΣΚ για να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλά, είσαι καταπληκτική!! Φοβερές οδηγίες!!!Ευχαριστούμε πολύυυυυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πραγματικα πολυτιμες οι συμβουλες σου..σ ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πραγματικά το κάνεις να φαίνεται τόσο εύκολο!!!! Σίγουρα θα το δοκιμάσω! Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Hello Maria, its so nice to find you a complete blog on Decoupage its a bib big wow for me love to see your blog... but sorry i cant understand because of language and I searched that ma y be I can find translator on the blog but I did'nt... but i love your this project
    Are you from Greece?
    Hope you would like to pay a visit to me at
    http://craftaworld.blogspot.com/
    Love
    Farah
    From Pakistan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Να σαι καλά Μαρία για τις κατατοπιστικές οδηγίες! Εγώ έχω άλλη μια απορία...αντί για βενζινόκολλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη κόλλα σε σπρέι? Αυτές που κυκλοφορούν για χειροτεχνίες κλπ εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καταπληκτικό άρθρο! Εξαφάνισες όλες τις απορίες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλώς σε βρίσκω
    Κατατοπιστικοτατες οι οδηγίες σου.
    Θα τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εντάξει ..... εδώ θα προσκυνήσω!!!!!!
    Με βλέπεις που ειμαι στα πατωματα ε; χαχαχαχαχαχα

    ΤΕΛΕΙΟ tutorial !!!!!
    Χίλια μπράβο κορίτσια και φυσικα .... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. kalos se frika maraki endiaferoysa doylia kai eco arxaria eimai sto ntekoypaz poli katatopistiki eyxaristo filakia elpizo na ta leme kalimerasoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δείτε ακόμη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι επισκέπτες στο χάρτη...