Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας!!!

3 Μαΐου 2010

Να είσαι σαν το μπαμπού...Κάποτε ένας σοφός δάσκαλος είπε:
“Να είσαι σαν το μπαμπού. Είναι σκληρό και δυνατό απ‘έξω, και μαλακό και ανοιχτό από μέσα. Οι ρίζες του είναι σταθερές μέσα στο έδαφος, και διαπλέκονται ελεύθερα με άλλες ρίζες για αμοιβαία δύναμη και υποστήριξη. Ο κορμός κυματίζει ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου και λυγίζει αντί να αντισταθεί.

Έτσι μπορούμε κι εμείς πολλές φορές να χειριστούμε την απογοήτευση και την πίεση πιο αποτελεσματικά όταν υποχωρούμε μπροστά στις καταστάσεις αυτές παρά όταν αντιστεκόμαστε κάθε φορά που εμφανίζονται.

Συνήθως τα πράγματα δεν είναι όλα καλά ή όλα κακά, όλα σωστά ή όλα λάθος. Δεν είναι τόσο απλή η ζωή. Οι απαντήσεις και οι λύσεις που επιζητούμε βρίσκονται κατά κανόνα ανάμεσα στα αντίθετα.

Όταν επιμένουμε να βλέπουμε τα πράγματα μόνο μαύρα ή άσπρα, απομακρυνόμαστε ακόμα περιισσότερο από την κατανόηση και κάνουμε πιο σκληρή την απομόνωσή μας από την αλήθεια.

Η ενδ
oτικότητα δε σημαίνει παραίτηση, όπως και η ευκαμψία δεν είναι σημάδι ότι μας λείπει πεποίθηση. Τις περισσότερες φορές, όταν είμαστε πρόθυμοι να εδνώσουμε λίγο, αποκομίζουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε.”
 Αισιοδοξείτε γιατί … χανόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε ακόμη...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι επισκέπτες στο χάρτη...